De spelers en de technische ondersteuning

Madelon Kroes genoot als middelbare scholiere al regionale bekendheid als zangeres van het Franse chanson. Als leerling van het Willem de Zwijger College in Bussum won ze ooit de Gooise Interscholaire en trok daarmee de aandacht van impressario Lou van Rees die een plaatsje voor haar inruimde in het team dat ons land zou vertegenwoordigen op het Festival van Knokke.
Het is dat haar ouders, die hun dochter absoluut niet zagen zitten in ‘het variété’, daar een stokje voor staken, anders was het zeker tot een zangcarrière gekomen. Bij wijze van pleister op de wonde, presenteerde ze gedurende enkele jaren een radioprogramma over Franse chansons voor het toenmalige zendschip Veronica.

Frans Muthert , tot de zomer van 2004 docent Nederlands, is al een leven lang een enthousiast all round sportbeoefenaar. Tennis, zeilen en bridge, toerfietsen. Maar wat niet eigenlijk? Beklom per fiets zo ongeveer alle Franse alpencols (in november 2011 nog maar ’s een keer of vier de Teide op Tenerife) en is in het gelukkige bezit van vijf kruisjes Luik-Bastenaken-Luik. Vanaf z’n jeugd al een ontzettende cabaretliefhebber. Prototype van laatbloeier die eigenlijk na z’n veertigste pas echt de creatieve smaak te pakken kreeg. Alom gewaardeerd columnist en tekstschrijver die daarnaast als aardigheidje zo ongeveer in z’n eentje de door vriend en vijand hogelijk geprezen website van z’n bridgeclub BBV volschrijft met een bonte reeks prikkelende verhalen in de periferie van het bridgegebeuren, waarmee hij menigeen op de rand van pure vertwijfeling brengt. Maar hij houdt, zeer begrijpelijk, veel munitie zorgvuldig droog voor z’n eigen cabaret, waarvoor hij alle teksten schrijft.

Erik Drenthe
, techniek.
Wat moeten we van hem zeggen?
Toen hij ooit als geluidstechnicus een keertje inviel bij DUBBELFOUT, was het meteen snel bekeken. Als oud-NOB-medewerker met een meer dan uitstekende staat van dienst, kent hij het klappen van de zweep. En toen er een vacature ontstond, aarzelden Madelon en Frans dan ook geen moment om deze krasse knar ter plekke in te lijven.
Erik is absoluut niet meer los van te denken van DUBBELFOUT.

Categorieën: algemene informatie | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “De spelers en de technische ondersteuning

  1. Interessant artikel, zelf hebben wij een vacature site die wij graag aan u voorstellen: http://www.vacatureplaatsen.be. U kan uw vacatures plaatsen tegen zeer voordelige tarieven. U krijgt daarbij onmiddelijk toegang tot onze lijst van werkzoekenden en u kan hen meteen contacteren. Neem gerust een kijkje en ontdek uw voordeel! Groeten Gunther

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.